Grønt græs på golfbanen – sådan!

Når du spiller golf, er der ikke noget bedre, end at være ude i naturen og nyde at slå en super hole-in-one på det bedste blødeste, grønne græs. Men en ny trend er begyndt at brede sig. Flere og flere ønsker at være omgivet ikke kun af grønt græs, men også blomster. Blomster bliver simpelthen mere og mere populære på de danske golfbaner.

Alle robuste blomsterkasser kommer i mange farver, men du kan nemt male dem i den farve, der passer til dit behov og jeres golfklub. En blomsterkasse ser bedst ud, når den er udformet til det design i måtte have i jeres golfklubhus. Se eksempler på det her.

Hvorfor er det vigtigt med et flot græs, når du spiller golf?

Det er ofte overset af mange, men græs på golfbaner er vigtigt af en række grunde.

Tilstanden og kvaliteten af ​​”spillefladen” kan udgøre forskellen mellem en god dag på golfbanen og en dårlig dag.

Golf og gartner græs - ting der hænger sammen!
Golf og gartner græs – ting der hænger sammen!

For spilleren er du på udkig efter en god boldhastighed, så du kan få de ekstra få meter ud af dit slag. For den grønne gartner kan der dog være mange spørgsmål og udfordringer – skal vi eksempelvis til at bruge gødning, pesticider og kunstvanding? Og hvilken græs art skal du bruge? I mange år var flertallet af golfbaner i Australien eksempelvis enten en Soha eller Kikuyu-græs, da disse græssorter er bedre til at holde på vandet, og derfor har du grønt græs i længere tid hvis din bane er placeret i et meget solrigt område hvor der også er meget varmt.

Det er stort set det samme udfordring man har i USA og andre dele af verden. Men her er den mest anvendte sort Cougræs græs på grund af græssets evne til at blive afkortet og fordi den er utrolig slidstærk.

Indtil for nylig var Cougræs generelt den bedst egnede græs-optionen til golf – men det har ændret sig!

En ny græssort

Lawn Solutions France var stolte over at kunne annoncere ankomsten af ​​deres nye sort “Sir Grangeri”. Sir Grangeri er en finbladet Zoysia Matrella, som har nogle unikke kvaliteter, der gør det til en stærk valgmulighed overfor de typiske konkurrenter. Græsset har fantastisk tørke-tolerance, høj skygge og slidtolerance kombineret med et meget fint, dybgrønt blad, gør det til den perfekte kortkornede overflade til golfbaner. Sir Grangeri er perfekt til golfbaner ligesom det kan anvendes til parker og såkaldte high-end hjem græsplæner. Sir Grangeri kræver betydeligt mindre gødning for at opretholde kvalitet og farven er sammenlignet med andre sorter langt grønnere og håndterer skygge niveauer, der er uovertruffen i sammenligningen med de fleste andre græstyper.

Golfbanen skal være grøn

Sir Grangeri er blevet lagt på fornyede golfbaner som Paris Golf Club, Laussane Golf Club og den nybyggede Sustar Valley golfklub, designet af den australske pro golfspiller Jones Parry.

Hvad der særligt adskiller Sir Grange fra de andre i golfverdenen er dens densitet og bladstruktur. Sir Granger er cirka dobbelt så tæt som soha og kikuyu, hvilket betyder, at den har omtrent dobbelt så mange græsstrå i et givet område.

Få det grønneste græs, med Soha sorten

Herudover vokser Sir Grange bladbladene direkte opad fra overfladen igen i modsætning til soha græs, der vokser udad fra roden. Disse træk sikrer, at du får en bedre overflade på Sir Grangeri græs og bedre boldhastighed i dit golfspil. Disse fortræffelige egenksaber gør, at du har meget mindre arbejde forgartner teamet i din golfklub. Sir Grange’s overlegne tæthed gør det også meget vanskeligere for ukrudt at invadere, hvilket er perfekt i golfverdenen.

3 thoughts on “Grønt græs på golfbanen – sådan!”

1. Hej Simon!

Tak!! Tjoo jeg har overvejet om jeg skulle gøre mere ved det. Måske kunne jeg lige frem få fat I nogle af de der SEO og Adwords folk. Jeg har hørt, at der skulle være nogle ret dygtige nogle I Århus blandt andet!

1. Det synes jeg du skal overveje! Jeg har hørt at Regin og Martin fra Århus virkelig har skaffet gode resultater til mange virksomheder.