Hvad er golf, og hvor stammer det fra?

Golf på driving range

Golf er et af verdens mest populære spil, på linje med fodbold, bordfodbold og tennis. En fælles misforståelse omkring golf er, at ordet GOLF er et akronym for “Gentlemen Only Ladies Forbidden”. Dette er bestemt ikke sandt!

Det er nu alment anerkendt, at at golf er afledt af et gammelt engelsk ord, der betyder “klub”. En klub henviser i den her forbindelse ikke til et fysisk lokale med badeværelse, opholdsrum, stue, køkken og entre, men derimod til personer der indgår i et fællesskab.

Den første dokumenterede omtale af ordet “golf” finder vi i Edinburgh den 6. marts 1457, da King James II forbød “ye golf” i et forsøg på at opmuntre almindelige mennesker til at træne bueskydning. en praksis, som han mente blev forsømt.

Flotte omgivelser på de fleste “Greens”

Før oprettelsen af ​​ordbøger var der ingen standardiseret stavning af ord. Folk skrev og stavede fonetisk, dvs. efter ordlyden. Goff, gowf, golf, goif, goiff, gof, gowfe, gouff og golve er alle blevet fundet i skotske dokumenter – og menes at henføre til sporten vi i dag kender som golf.

Den første dokumenterede reference er stavet “golf”, men de fleste tror det gamle ord “gowfe” var den mest almindelige betegnelse, udtalt “gouf”. Ganske vist findes ordet “gouf” udførligt i skriftlige tekster, længe efter golf var det anerkendte måde at stave sporten på.

18 hullers golfbane

Allan Ramsay henviste til “gouff” i sin fortælling til Maggy Johnston i 1711. Dr John Rattray, vinderen af ​​Silver Club i Leith i 1744, 1745 og 1751, refererer til “Gouffers” i et brev i 1752. The Loudoun Gowf Klubben opretholder traditionen med denne terminologi. I gælisk er ordet “goilf” og en golfbane er “raon goilf” eller “cùrsa goilf”.

Ordenes oprindelse

Ordene golf, colf, kolf og chole, var alle navne der blev brugt i forbindelse med en række middelalderlige ‘pind og bold’ spil i England og i resten af Europa.

Green og golfpladsen

Golf, colf, kolf og chole antages at have oprindeligt betegnet ‘club’ og er forbundet med det middelhøjtyske ord for klub, kolbe, (Der Kolben) og det hollandske ord ‘kolven’. Klubhistorien i Thistle Golf Clubs Regler dokumenterede denne oprindelse så langt tilbage som 1824.

Hvordan spiller man Golf?

Golf er et spil, hvor en bold rammes af en klub/stav fra område, kendt som “teeing ground”, over en fairway og til et andet område, der har et hul midten af det. Dette sidste område er kendt som “putting green” området.

Formålet med spillet er at spille en bold fra det ene hul til det andet hul, i færrest mulige forsøg. En “golfrunde” består af at spille 18 sådanne huller.

Golfbold

Der er grundlæggende to former for spil, som afgøres af antallet af huller, der er vundet og tabt (matchplay), og det andet, der afgøres af det samlede antal slag, der er taget for at fuldføre runden (strokeplay).

De tre vigtige principper

Der er tre vigtige principper at huske, når du spiller golf:

• Spil bolden som det ligger.
  • For at gøre det rimeligt skal du kende reglerne.
  • Spil fair