Typer af ridebukser

Forskellige bukser er designet til bestemte typer af ridning. Der er fire hovedtyper: knæ-patch, fuld-sæde, jodhpurs og jockeybukser. Alle varierer lidt fra hinanden og imødekommer rytterens forskellige behov. 

Knæ-patchbukser

I lighed med deres navn antyder knæ-patchbukser at der er et læderpatch på knæets inderside. Designet til at blive brugt sammen med høje støvler eller de såkaldte paddock støvler, og bukserne slutter kort før ankelen. Vise jockeys, jagtryttere, og nogle udholdenhedsryttere har ofte en forkærlighed for denne type bukser.

Fuldsædet bukser

Børstebukser med fuld siddesæde indeholder en indsats af blød bommuld, der løber fra knæet og ned langs begge bens inderside. Gribematerialet på ydersiden giver forbedret beskyttelse mod gnidning og friktion, og hjælper også rytterne med at sidder “dybt” i deres sadel. Brugere af denne type skal huske at anvende med høje støvler, da fuldsæde ridebukser ikke altid går langs med hele længden af ​​benet. Fuldsædebukser ses i ofte i forbindelse med dressurkonkurrencer.

Vær glad sammen med din hest
Vær glad sammen med din hest – brug det rigtige udstyr.

Jodhpur ridebukser

Ridebukser i mange størrelser
Ridebukser i mange størrelser

Jodhpur bukser bruges hovedsagelig af børn såvel som begyndere der tager lektioner eller for ryttere der rider ved lejlighed. Denne type ridebukser ender ved ankelen med en kort manchet, der passer over paddock støvler, (også kendt som jodhpur støvler). Jodhpurs har typisk elastiske fodstropper anbragt under rytterens fødder inde i støvlerne. Jodhpurs er ellers beregnet til træning og til brug af mindre ryttere.

Der er også de såkaldte Kentucky jodhpurs, som varierer lidt. De er fuld længde, har lange stropper for enden af bukserne og bruges kun til ridning når du sidder i en saddel.

Jockey ridebukser

Disse lette bukser er designet til hestevæddeløb. Selvom de også findes i silke, er jockeybukser oftest fremstillet af nylon med spandex eller andre elastiske materialer i underbenet. I modsætning til andre typer, er de ikke formfaste og designet til at blive båret med specielle jockey støvler. Med andre ord, kan du altså anvende denne type ridebukser til en lang række forskellige formål. Derfor er de også altid næsten de mest populære.

Hvis du gerne vil finde de rigtige bukser til dit behov, så se det store udvalg hos ridersdeluxe.

 

Jockey og hestevæddeløb
Jockey og hestevæddeløb

1 thought on “Typer af ridebukser”

  1. Fin artikel Dorthe. Den er godt skrevet! Vi diskuterede den efter træning, og synes faktisk den gav et fint overblik 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *